Met doelgericht magazijnbeheer realiseer je precieze levertijden

Niet te vroeg, niet te laat. Op tijd!

De tijden van enkel overdag leveren zijn voorbij. De markt is transparanter en 24/7 is een doorwinterd begrip geworden. Klantverwachtingen zijn dus ook hoger, door het tijdig verzenden van orders vul je deze in. Een uitdaging waar elke handelsorganisatie mee worstelt is het managen van de aanwezige en geplande voorraad. Eenvoudig de verwerking van ontvangsten en zendingen plannen? Proactief bepalen wanneer verdelingen noodzakelijk zijn? Welke orders moeten de deur uit? Dit alles om je afspraken naar je klant na te komen, op het tijdstip dat beloofd was.

Ontvang meteen complete orders, containers en internationale zendingen

Het optimaliseren van je logistieke processen

Trade365 zorgt voor de mogelijkheid om naar wens (internationale) zendingen containers in te plannen. Bij het ontvangen van de container worden de goederen gescand door inbound logistiek, wat ervoor zorgt dat je voorraad meteen volledig actueel is. Het scannen zorgt ervoor dat het direct inzichtelijk is welke orders tot het huidige moment zijn toegekomen en/of gaan binnenkomen op volgende dagen. Met Trade365 kan je in één keer lopende containers/zendingen ophalen waarmee er tegelijkertijd ook meerdere inkooporders worden ontvangen. Dankzij slimme filters kunnen de juiste orders met de expediteur die de goederen levert worden verstuurd. Door middel van deze slimme filters kunnen de juiste orders worden verstuurd met de expediteur.

Een zuivere leveranciersbeoordeling kan gerealiseerd worden door het vastleggen van de meer- of minderontvangst. De opslag documenten worden aangemaakt wanneer de ontvangst ingeboekt wordt. Op deze manier worden de artikelen op de juiste (vaste) opslaglocatie bewaart in het magazijn of te cross-docken voor het verzendproces.

Digitalisering van productidentificatie reduceert fouten

Digitale pakbon en scanning

Het picken van de juiste artikelen kan een heuse taak zijn aangezien het identificeren van producten meestal enkel mogelijk is op basis van artikel- of barcodenummers. Met behulp van Trade365 kan je digitaal zien welke opdrachten afgehandeld moeten worden. Deze informatie kan u verkrijgen en oproepen via een mobiel toestel. De digitale pakbon toont direct aan waar en de hoeveelheid producten gepickt moeten worden, deze kunnen meteen geverifieerd worden. Wanneer er een specifiek serienummer vereist is of er moet bepaalde artikeldocumentatie worden meegestuurd kan u hiervoor geautomatiseerd een melding krijgen en zo vermijden dat dit wordt vergeten. Alles gebeurt dus volledig digitaal en optimaal met Trade 365. Ga nog een stap verder en zet barcodescanning in voor een snel en efficiënt voorraadbeheer.

Magazijnbeheer met specifieke software

Optimale indeling van je magazijn

Hoe beter je magazijn georganiseerd is hoe efficiënter je kan werken, dat weet iedereen. Een optimale magazijnindeling werpt zijn vruchten af en is dus van cruciaal belang in je groothandel om je logistiek proces zo accuraat mogelijk uit te voeren. Een heatmap kan wonderen doen. Het inzicht dat je van deze tool krijgt zorgt ervoor dat je artikelen op de juiste en meest logische plek opslaat. Aan de hand van je heatmap wordt het aantal gemiddelde picks per dag weergegeven op de plattegrond. Aan de hand van dit gegeven kan je aanpassingen maken in je magazijn inzake indeling om je pickproces te optimaliseren.

“Groothandel doelstellingen vertalen naar concrete groei? Kom maar op.”
Arianne Mortier
Groothandel Consultant
Digitaliseer en optimaliseer je magazijnbeheer met de juiste software

Een juiste levering zorgt voor tevreden klanten

Bij het aansturen van je eigen magazijn is een systeem op maat van jouw logistieke processen onontbeerlijk. Het grote voordeel van Trade365 is dat de WMS functionaliteit op diverse manieren kan ingericht worden waardoor er bijna altijd een match mogelijk is. Bij het uitvoeren van de logistieke werkzaamheden kan je eenvoudig individuen of teams aansturen via het programma, alsook zijn er in Trade365 veel voorkomende logistieke verfijningen aanwezig. In het programma kan je op verschillende manieren je orders regelen. Je bent enerzijds in staat om ervoor te kiezen om order per order te picken, anderzijds ben je in staat om verzamelorders te picken en direct toe te kennen aan de medewerker die in een bepaald gebied van het magazijn actief is. Welke manier je ook kiest, hoe groot of klein je magazijn is, Trade365 zorgt voor een uitgebreide oplossing in jouw onderneming . De juiste goederen op het juiste moment bij de klant.

Als groothandelaar is het zaak je verzendingen zo snel mogelijk aan te melden bij verschillende vervoerders, zorgen dat je verzendingen tijdig de deur uitkunnen en je klant een track en trace ter beschikking krijgt. NShift is een makkelijke toepassing om dit te vereenvoudigen. Doordat nShift ruim 800 vervoerders kan koppelen hoef jij je geen zorgen te maken over het verzendlabel en de track & trace code. Trade365 beschikt over een nShift connector en automatiseert deze aanmelding volledig.

Vertrouwde levering en acceptatie van goederen

Controle van geleverde goederen

Nog voordat goederen kunnen gelost worden is het belangrijk te controleren of de juiste artikelen en aantallen geleverd zijn, alsook de kwaliteit. Dit is belangrijk alvorens je de producten in acceptatie neemt. Er zijn verschillende methodes om dit door te voeren. Via bepaalde controlevragen kan je eenvoudig in een app vastleggen of de producten correct zijn geleverd, al dan niet steekproefsgewijs. Alles wordt in de app automatisch digitaal gedocumenteerd, foto’s kunnen ook altijd toegevoegd worden ter extra verificatie. Dankzij de ingangscontrole app kan je met een gerust hart de levering accepteren van je leverancier.

Bert vertelt je graag meer over de mogelijkheden!

Laat je vraag achter

YOU GAC
Growing Together