Boost de verkoop van je groothandel

Verbeterde sales en sneller vindbaar op het internet met een B2B webshop

In de wereld van de groothandels zijn er steeds meer spelers op de markt. Helaas is het resultaat hiervan dat er minder aan de producten wordt verdiend, de marges zijn kleiner. Dit roept om verandering.

Een omnichannel kan de oplossing bieden. Het is dan ook belangrijk voor groothandels om zich daartoe te ontwikkelen. Een groothandel zonder webshop of klantdienst is als een boot zonder roer , het dobbert rond zonder zijn bestemming te bereiken.

Daarom is het van het grootste belang om jouw online winkel te optimaliseren en geef de klant een aangename online koopervaring. Alsook kan je deze winkel gebruiken om drempelverlagend te werken naar nieuwe klanten toe.

Zorg voor betere vindbaarheid op het internet en biedt je klanten die extra service aan. Een ander nuttig aspect aan een webshop is dat je doelgericht kan inspelen op je klanten door nieuwigheden te stuwen in hun richting. Klantgegevens worden namelijk opgeslaan en hier kan jij ten volle van gebruik maken. Koppel CRM om online bezoekers persoonlijk te benaderen en communiceer vervolgens alles wat in de webwinkel gebeurt aan je salespersoneel. Met deze gegevens kunnen zij dat tikkeltje extra doen en het klantenbestand verder uit breiden.

Goede orderafhandeling, meer omzet en hogere klanttevredenheid

Nieuwe klanten aantrekken en huidige klanten nog beter helpen

Een ijzersterk onlinekanaal is niet weg te denken bij een groothandel, dit stelt ons in staat om snel nieuwe klanten aan te werven maar zeker ook om bestaande klanten een optimale dienst te leveren.

Anticipeer en reageer snel op veranderingen in de markt en de klantbehoeften. Maak gebruik van een e-commerce oplossing die volledig geïntegreerd is met Trade365. Samen met GAC Business Solutions zorgen we voor de ultieme koopervaring die vlot en eenvoudig verloopt. De klant krijgt een correcte begeleiding doorheen het koopproces. Producten worden eenvoudig gevonden, prijs en korting worden afgestemd en de klant heeft inzicht in de beschikbaarheid van je producten. Door middel van de overzichtelijke RMA-module kan je eenvoudig klachten en retours afhandelen. Sla de handen ineen om meer te bieden en je aanbod en service te verbeteren. Behaal meer omzet en verhoogde klanttevredenheid met Trade365.

Klantbeleving verhogen via de webshop

Een klantportaal voor zowel B2B als B2C webshops

Een klantportaal of webshop voor je B2B en/of B2C is een makkelijke tool om je klantrelatie te versterken. Voor hedendaagse, toekomstgerichte groothandels is een klantportaal noodzakelijk, het draagt bij aan gemak en geeft de klant meer autonomie over de gemaakte keuzes. Niet alleen de klant heeft baat bij een klantportaal, ook de organisatie zelf haalt voordeel uit de directe communicatie door middel van ERP-integratie.

Met Sana Commerce hebben we een gestandaardiseerd product in huis, waarmee je eenvoudig een klantportaal of webshop koppelt aan Trade365. De gekoppelde webshop is meteen ter beschikking voor B2B als B2C. Klant specifieke zaken zoals assortiment, prijzen en kortingen kan je makkelijk inregelen en toepassen. De webshop is te allen tijde beschikbaar voor jou en de klant.

Geen moeite om je webshop te integreren met je backoffice

Start met een directe E-commerce strategie

Mede dankzij onze begeleiding behalen onze klanten hun E-commerce strategie. Er zijn heel veel verschillende content managementsystemen op de markt die jij kan gebruiken om het maximale te halen uit je webshop. Of je nu gebruik maakt van Magento, Cloudsite, Shopify of Sana Commerce, ze hebben allemaal één iets gemeen. Ze zijn niet gemaakt voor het afhandelen van backoffice processen, orders verwerken, de juiste voorraad in te kopen of de administratie op orde te houden. Trade365 heeft een integratieplatform waarmee je snel en zorgeloos je backoffice kan optimaliseren en de beste en breedste oplossing in huis kan halen. Met Sana Commerce hebben we een gestandaardiseerd product waarmee je eenvoudig een webshop koppelt aan Trade365. Je maakt gebruik van alle voordelen die dynamics 365 Business Central met Trade365 kunnen bieden.

“Groothandel doelstellingen vertalen naar concrete groei? Kom maar op.”
Arianne Mortier
Groothandel Consultant
Kies voor een omnichannel benadering

Een consequente B2B ervaring in en buiten je webshop

Een belangrijk aspect van je (online) kanalen is dat je klanten een consequente B2B ervaring verwachten. Een consequente ervaring of omnichannelervaring vertaalt zich in het geheel van informatie dat je levert. Dit betekent dat wat je schrijft op je website of webshop overeenkomt met wat je zegt aan de telefoon of per mail. Alle informatie zoals prijzen of kortingen moeten dus aansluiten bij elkaar. Dankzij het integratieplatform uit Trade365 standaardiseer je je integratie en bereik je de optimale omnichannel benadering. Aangezien je gebruik maakt van de componenten uit het Power Platform kan je 400+ applicaties connecteren, dit is een groot voordeel voor je organisatie. Een eenvoudig te gebruiken platform dat consistent samenhangt van start tot einde. De klant kan de juiste producten vinden, een op de klant afgestemde prijs of korting wordt gehanteerd en de klant heeft inzicht in de beschikbaarheid van je producten. Één bron, één waarheid: een uniforme klantervaring.

Innovatief en trending in e-commerce: marktplaatsen

Kijk verder dan je B2B webshop

Een marktplaats is een handige tool om je aanbod op meerdere plaatsen te promoten? Marktplaatsen brengen het liefst zo veel mogelijk vraag en aanbod bij elkaar, zonder zelf daarin het product te maken of op voorraad te hebben. Als je op meerdere kanalen zichtbaar bent (bv Bol.com en Amazon) neemt de kans toe op nieuwe klanten in nieuwe doelgroepen als consument. Een belangrijk extra gegeven is dat het aanwezig zijn op meerdere marktplaatsen ook de (terug)vindbaarheid van bestaande klanten wordt vergroot. Een marktplaats is een goedkope manier om nieuwe doelgroepen te benaderen, klanten te werven, je naamsbekendheid te vergroten én producten te verkopen en GAC Business Solutions kan je hierbij helpen.

Giovanni staat voor je klaar

Laat je vraag achter

YOU GAC
Growing Together