1. Dynamics ERP: het beste ERP systeem dat je ooit zult gebruiken
 2. ERP pakketten: voor jouw branche
 3. Voordelen van ERP software
 4. On-Premise of Cloud ERP?
 5. ERP software: ook voor KMO!
 6. ERP implementatie: van changemanagement tot training

ERP: de betekenis

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Meestal bestaat ERP software uit kleine modules die een bepaalde taak in jouw organisatie ondersteunen. Zoals aankoop, verkoop of voorraadbeheer. Je moet het niet meer bijhouden in Excel-bestanden of op papier. ERP software digitaliseert je bedrijf en neemt werk uit handen. Zo heb je meer tijd voor het echte werk.


Hoe kan ERP je bedrijf een boost geven?

ERP-software zorgt ervoor dat je bedrijf vlotter draait. Je brengt immers alle informatiestromen binnen je bedrijf samen. De front- en backoffice worden met elkaar verbonden, terugkerende taken worden gestandaardiseerd en al je gegevens worden centraal opgeslagen. Met ERP-software heeft iedereen toegang tot de meest recente gegevens. Of het nu gaat over het aantal producten dat nog in stock is, het aantal openstaande bestellingen of de voortgang van de productie. Elke betrokken afdeling is zo op de hoogte, van magazijn tot verkoop. Vervolgens maak je met ERP-software gemakkelijk rapporten op, zodat je makkelijk je knelpunten kunt opsporen en bedrijfsprocessen kunt verbeteren.


Microsoft ERP: gemakkelijk in gebruik voor iedereen

Ben je overtuigd dat jouw bedrijf nood heeft aan ERP software? Dan kan je zoektocht beginnen. Eén van de verstandigste keuzes die je kan maken, is om te kiezen voor ERP software van Microsoft. Niet alleen geniet je dan van een systeem dat al helemaal klaar is voor gebruik, het is ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. Het is namelijk zo ontworpen, dat iedereen in je organisatie meteen begrijpt hoe het werkt.

Dynamics ERP: het beste ERP systeem dat je ooit zult gebruiken

Als je Microsoft ERP zegt, dan zeg je Dynamics 365. En dan vooral Microsoft Dynamics 365 Business Central. Wij beloven het: als je voor Dynamics ERP gaat, dan is dat het laatste ERP systeem dat je zal installeren. Dankzij het cloud-gebaseerde platform zijn alle toekomstige updates automatisch in orde. Beheer je bestellingen en facturen vanuit één plek.

ERP pakketten: voor jouw branche

Je vraagt je misschien af: “heeft ERP van Microsoft wel de mogelijkheden die wij als bedrijf nodig hebben?” Ja, want daarvoor is GAC er. Wij hebben, op basis van Microsoft 365 Dynamics Business Central, speciale oplossingen gemaakt voor productie en groothandel. Wij weten namelijk juist wat je nodig hebt in jouw groothandel- of productiebedrijf om alles vlot te laten gaan.

Voordelen van ERP software

Met een ERP-systeem geef je je bedrijf een flinke boost. Zo een flexibele, digitale oplossing die groei stimuleert is onmisbaar voor je dagelijkse werking. ERP-software zorgt ook voor meer efficiëntie, geïntegreerde informatie, betere data-analyse en kostenbesparing!

On-Premise of Cloud ERP?

De meeste bedrijven kiezen voor de cloud, en dat is geen toeval. Je hebt geen grote investering nodig. Je hoeft je geen zorgen te maken over hardware, licenties en installatie. Daardoor is cloud ERP ook haalbaar voor kleinere bedrijven.

ERP software: ook voor KMO!

Denk je dat ERP software alleen voor grote bedrijven is? Dan heb je het mis. ERP software is net geschikt voor jouw KMO! Maar je moet wel goed nadenken over je bedrijfsdoelen, de kosten en natuurlijk je toekomstige noden. Daar helpen we je graag mee verder in onze blog!

ERP implementatie: van changemanagement tot training

Heb je een ERP systeem gekozen? Dan begint het echte werk: de implementatie. Dat is een belangrijk traject dat vlot en goed moet verlopen. Want als je iets nieuws invoert, krijg je vaak te maken met weerstand. Change management is dan de boodschap. Hoe je dat aanpakt, ontdek je in ons whitepaper.

Bewust van het belang van Change management? Dan zijn dit de cruciale stappen voor een succesvolle ERP implementatie:

 • Installeer en test de hardware en de software. Werkt het naar verwachting? Voldoet het aan de specificaties?
 • Leid de gebruikers op. Train ze, zodat ze precies weten hoe ze het systeem kunnen gebruiken. Dat kun je doen met een pilot, waarbij een projectteam een testcase ontwikkelt die het volledige systeem in beeld brengt.
 • Beveilig het systeem. Ken autorisatie toe aan de juiste medewerkers zodat ze toegang hebben tot relevante informatie.
 • Exporteer en importeer data uit oude systemen. Let erop dat dit op de goede manier gebeurt, zodat medewerkers met de data kunnen blijven werken.
 • Stel procedures en werkinstructies op.
 • Is de software gebruiksklaar? Organiseer een kick-off om het moment te markeren dat iedereen met het nieuwe systeem gaat werken.
 • Zorg voor goede opvolging. Niet alles zal meteen vlot verlopen. De nieuwe ERP-software zal onvermijdelijk te maken krijgen met opstartproblemen en medewerkers moeten leren werken met het systeem.
Honderden branchegenoten gingen je voor. Nu jij nog!

Daag ons uit met jouw ERP vraagstuk!

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

YOU GAC
Growing Together