In het kort..
Organisatie
Interchemie
Software oplossingen
Business Central, Probatch365, Jet Reports
Aantal gebruikers
30
Branche
Producent - Veterinaire Medicijnen, nutritional products en disinfectants

Interchemie maakt toonaangevende producten voor de veterinaire markt, waaronder medicijnen, voedingssupplementen en desinfectans. Omdat deze producten wereldwijd worden geleverd, is een goede ondersteuning middels een ERP-systeem essentieel. Onlangs is Interchemie overgegaan naar Business Central SaaS.

“Vòòr de upgrade maakten wij gebruik van een on-premise variant van NAV 2015, met bijbehorende add-ons. Omdat de support van NAV 2015 op zijn eind liep, maar zeker ook met het oog op de toekomst, hebben wij besloten te upgraden,” vertelt Raymond Veenis, ICT Business Consultant . “Oorspronkelijk was het plan om te upgraden naar Business Central 14. Dit zou echter betekenen dat een latere upgrade naar SaaS opnieuw nodig zou zijn. Daarom hebben we gekozen om naar BC SaaS over te stappen, zodat we een toekomstbestendig ERP-systeem hebben én gebruik kunnen maken van de laatste functies.”

De voordelen van Business Central SaaS
“Al in de testfase merkten we hoe prettig in gebruik Business Central SaaS is. In plaats van het installeren van een programma op iedere computer ontvangen gebruikers een link, waarna ze met het nieuwe systeem aan de slag kunnen. Dit maakte dat ook de uiteindelijke livegang en uitrol eenvoudig waren. Bijkomende voordelen van Business Central SaaS zijn dat je kosten voor hosting wegvallen en je eenvoudig een testomgeving creëert. Zo maken we tijdens kantooruren regelmatig een sandbox van onze volledige omgeving. Medewerkers merken hier niets van. Voorheen konden we dit pas buiten kantooruren doen. Een grote meerwaarde, want dit maakt het testen voor ons een stuk eenvoudiger.”

De oplossing voor chemie en pharma: Probatch365
Tijdens de implementatie is tevens de laatste versie van de oplossing Probatch365 ingezet. Deze uitgebreide oplossing is geschikt voor de productie van chemie en pharma. Daarnaast kan Probatch365 GMP-gecertificeerd worden.

De samenwerking met GAC
“Tijdens en na afloop van dit project zijn wij heel effectief en kundig ondersteund door GAC. Het was duidelijk dat ze zeer betrokken en gemotiveerd waren om dit implementatieproject te laten slagen. GAC was flexibel, klantgericht en dacht tijdens de implementatie goed mee. Dankzij hun kennis hebben wij tijdens dit project bovendien verdere interne verbeterslagen kunnen maken.”

Blik op de toekomst
“Het grootste voordeel van Business Central SaaS is dat we nu klaar zijn voor de toekomst. Updates komen automatisch binnen, met onder meer nieuwe features. Hierdoor kunnen we onze processen verder verbeteren. Ons doel is bereikt: een ERP-systeem dat aan onze wensen voldoet en toekomstbestendig is.”

YOU GAC
Growing Together