'Met minder handen meer output realiseren'

In het kort..
Organisatie
Best Sellers
Software oplossingen
Business Central en Trade365
Aantal gebruikers
19
Branche
Groothandel - Decoratie artikelen

Met 30 jaar ervaring is Best Sellers een betrouwbare en innovatieve
importeur op gebied van inspirerende decoratieve- en lifestyle-artikelen die zij levert aan discounters en grootwinkelbedrijven (bouwmarkten, supermarkten, drogisterijketens) in Europa. Best Sellers selecteert de meeste producten uit China; niet alleen vanwege de prijs maar ook omdat het collecties betreft die een dynamische omzetsnelheid hebben in de markt. Orders worden conform de specifieke wensen en eisen van de relatie ontwikkeld, geproduceerd, verpakt en geleverd. Al langer werken zij samen met GAC. De meest recente oplossing: de implementatie van Business Central 14 – mét maatwerk.

De samenwerking met GAC

“Naar aanleiding van de gesprekken die ik, inmiddels vijf jaar geleden, voerde met GAC en een andere NAV-partner, had ik het beste gevoel bij GAC. Maar ik was nog niet 100% overtuigd. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en Microsoft Benelux gebeld,” vertelt Rien van Dijk, Managing Director bij Best Sellers. “Ik vroeg de verantwoordelijke NAV-manager voor wie te kiezen. Hij vond het een lastige vraag, maar het antwoord was helder: ga in zee met GAC. Ze zijn goed thuis in oplossingen voor de groothandel en import. Ik kan inmiddels uit ervaring zeggen dat GAC altijd meedenkt met jou als klant. Hun verdienste is dat ze niet op je stoel zitten, ook niet tegenover je, maar naast je. Zij zijn de specialist, een hele betrokken en betrouwbare.
Bovendien is de handel de afgelopen jaren steeds competitiever en gecompliceerder geworden. Voor ons een reden om met een lange-termijn partner als GAC in zee te gaan. GAC ontzorgt en bij hen zijn we in goede handen.”

Software met maatwerk

“In 2019 hebben we samen met GAC onderzocht hoe we zo dicht mogelijk bij de standaard konden blijven. De conclusie was dat onze bedrijfsprocessen op zo’n manier waren opgebouwd dat maatwerk noodzakelijk was. Door het optimaliseren van het pakket met GAC en de kennis van hun mensen, maken we een mooie slag in ons voornaamste doel: met minder handen meer output verwezenlijken. Zonder de gekozen oplossing hadden we minstens 6 fte’s moeten aantrekken om dezelfde output te leveren.”

Van papierwerk naar grotendeels papierloos

“We werken nu grotendeels papierloos en hebben alle info direct beschikbaar vanuit ons ERP-systeem,” vervolgt Rien. “Die info kun je bovendien veel makkelijker delen. Binnen veel organisaties is het zo’n gewoonte dat medewerkers printjes maken en via een bepaalde workflow te werk gaan. Op het moment dat je met elkaar in staat bent om boven je werk uit te stijgen en je af te vragen waarom je doet wat je doet, of het nodig is en of het ook anders kan, ontstaan er waardevolle inzichten. Door middel van een partner als GAC kun je dan vervolgens slagen gaan maken. Het is ook de reden dat we Document Capture hebben geïntegreerd in onze NAV-omgeving. We gebruiken het voor veel meer dan alleen het boeken en accorderen van facturen. Zo leggen we er onder andere de mailcorrespondentie en contracten op klant-, leverancier- en orderniveau mee vast.”

Voorlopig nog geen cloudoplossingen

Op de vraag of Best Sellers plannen heeft om volledig in de cloud te werken, kan Rien kort zijn. “We blijven met een fysieke server werken. We hebben wel gekeken naar een cloudoplossing, maar zijn van mening zijn dat we hier het meeste baat bij hebben. Het kost ons minder dan iedere user in de cloud laten hosten, en kijkend naar de performance is het ook niet beter. Voor nu parkeren we deze even.”

YOU GAC
Growing Together