Branche
Groothandel
Categorie
Power Platform

Wat is Power Apps?

Power Apps biedt de mogelijkheid om bedrijfsspecifieke applicaties te ontwikkelen, zonder dat je kennis van programmeren nodig hebt. Power Apps vormt onderdeel van het Microsoft platform, waardoor het direct gebruik kan maken van connectoren met de Office 365 en Dynamics 365 applicaties. Met de komst van Power Apps wordt het bouwen van maatwerk in Dynamics NAV of Business Central tot een minimum beperkt. Deze tool is ook uitermate geschikt, om processen laagdrempelig te automatiseren. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om eindgebruikers het op een eenvoudige manier zelf te laten doen.

Waarvoor gebruik je Power Apps?

Power Apps zet je hoofdzakelijk in voor het automatiseren en innoveren van handmatige en papieren processen. Er zijn tal van scenario’s te bedenken, die bedrijfsspecifieke problemen optimaliseren. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Digitaliseren van inspecties, in- en uitgangscontroles;
  • Verkoop op locatie mogelijk maken;
  • Uren registratie;
  • Eenvoudig registreren van activiteiten;
  • Scannen van barcodes en doen van metingen;
  • Checklists digitaal invullen.

De mogelijkheden zijn onbeperkt, zeker omdat je gebruik kunt maken van 300+ standaard connectoren waardoor je data uit verschillende applicaties direct in je apps kan gebruiken.

Wat kun je met Power Apps?

Om uiteindelijk tot een Power App te komen, kies je een bepaald uitgangspunt. Zo kun je Power Apps op een aantal manieren opzetten:

Canvas Apps

Op het moment dat je helemaal zelf wilt bepalen hoe je app gaat werken en hoe deze er qua design uit zou moeten zijn, kies je voor een canvas app. In de Power App Studio, bouw je naar eigen inzicht je applicatie op. Met kennis van PowerPoint en Excel, heb je de basisprincipes onder de knie om een app te bouwen. Download de Power Apps app op je mobiele device om hem te gebruiken en deel hem binnen je organisatie.

Model gestuurde apps

Bouw nog sneller apps, die je direct kunt gebruiken vanuit je Dynamics 365 omgeving. Je focust je hierbij op het bedrijfsproces en een onderliggend datamodel, dat de app doorloopt. Uiteindelijk wordt er volledig automatisch een responsieve app opgebouwd, die op elk apparaat kan worden gebruikt. Je maakt gebruik van een eenvoudig ontwerpprogramma, waarbij je elementen op basis van drag and drop in de app op kunt nemen.

Portals

Op het moment dat je data binnen of buiten je organisatie wil gaan delen, kies je voor Power Apps Portals. Je bouwt een website vanuit Power Apps Portal, waarbij je gebruikt maakt van diverse standaard elementen. Door (externe) gebruikers geauthentiseerd toegang te geven tot je Portal, kun je dynamisch de getoonde data aanpassen en naar eigen wens gebruikers data laten bewerken of invoegen.

Hoe werkt Power Apps?

Power Apps maakt onderdeel uit van Office 365. Wanneer je inlogt in Power Apps, zie je alle apps die je hebt gebouwd en die je gedeeld hebt om te gebruiken. Door online gebruik te maken van de Power Apps Studio, bouw je snel nieuwe bedrijfsspecifieke applicaties. Versie beheer is automatisch geregeld en als je klaar bent deel je deze gemakkelijk met individuen, teams of de gehele organisatie.

YOU GAC
Growing Together