Gebruik de functie offerte-naar-order om beter inzicht te krijgen in je openstaande offertes. Maak in verkoopoffertes afspraken over producten, hoeveelheden en prijzen/kortingen zoals gebruikelijk. Met deze module kun je delen van de offerte omzetten naar een verkooporder of zelfs een raamcontract. De openstaande aantallen blijven beschikbaar om later te worden omgezet naar een order.

Bovendien voegt deze functie een signaaltoevoeging toe aan de order, wanneer producten worden toegevoegd die nog steeds in een openstaande verkoopofferte staan met een onverlopen vervaldatum.

Je kunt altijd naar wens de verkoopofferte ontkoppelen of handmatig koppelen aan de verkooporder. Uiteraard worden dan de juiste prijzen toegepast. Door de functie offerte-naar-order te gebruiken, houdt u eenvoudig inzicht in de daadwerkelijke openstaande offertes en past u automatisch de juiste prijzen toe in het orderproces.

Maak naast verkooporders eventueel verkoopraamcontracten aan uit verkoopoffertes. Bepaal in een verkoopofferte welke producten en hoeveelheden moeten worden omgezet naar een verkooporder of naar een verkoopraamcontract. Vul handmatig de aantallen in, of gebruik handige functies om snel de juiste aantallen te verwerken. Maak gebruik van de mogelijkheid om meer producten te bestellen dan de in de verkoopofferte afgesproken aantallen binnen de vervaldatum. Gebruik de signaalfunctie om automatisch te worden geïnformeerd bij orderinvoer over een openstaande verkoopofferte voor het ingevoerde product. Koppel/ontkoppel handmatig verkoopoffertes. Kies ervoor om volledig verwerkte verkoopoffertes te behouden in het overzicht van offertes.

In onderstaande video geeft Charon je een impressie, hoe jij dankzij de offerte naar order functionaliteit je verkoopproces kan versnellen.

Is een PIM-systeem iets voor jouw bedrijf?

YOU GAC
Growing Together