Geplaatst op
01/10/2023
Leestijd
3 min leestijd
Categorie
Business Central

In de competitieve wereld van groothandels is het cruciaal om je te onderscheiden met een duidelijke waardepropositie. Klanten kiezen aanvankelijk voor je producten, maar het is de extra waarde die je biedt die hen bindt. Een vlotte stroom van producten naar je magazijn en vervolgens naar de klant is hierbij essentieel. Slim voorraadbeheer, gestroomlijnde logistiek en gebruiksvriendelijke webshops zijn de sleutel.

Een geïntegreerde oplossing zoals een ERP-systeem is hierbij onontbeerlijk. Toegankelijke en correcte informatie is cruciaal voor het vlot laten verlopen van alle bedrijfsprocessen. Met een ERP-systeem worden de verschillende afdelingen binnen je organisatie naadloos met elkaar verbonden, wat leidt tot een betere samenwerking en hogere rendementen. In deze tijden is automatisering van je groothandel geen luxe meer, maar een must voor groeiende groothandels.

Inzicht behouden begint bij duidelijkheid

Zonder automatisering in je groothandel is het een hele klus om een helder en blijvend inzicht te behouden. Informatie handmatig samenbrengen is tijdrovend en foutgevoelig. Met een ERP-systeem kan iedereen gemakkelijk informatie raadplegen, maar geavanceerde ERP-software gaat nog verder. Bedrijfssoftware, zoals Dynamics 365 Business Central, is ontworpen om je werklast te verlichten en tijd vrij te maken voor andere belangrijke taken, mede dankzij de integratie van AI. Door efficiënter te werken, bespaar je zowel tijd als geld.

Automatisering minimaliseert fouten

Dynamics 365 Business Central biedt een waaier aan functies voor inkoop, verkoop, logistiek, CRM en financiën, waardoor je steeds in controle blijft. Met Microsoft’s software kan je bedrijf processen stroomlijnen en de kans op fouten verkleinen. Je hebt één duidelijke bron van informatie. Het is niet nodig om in verschillende systemen of spreadsheets te zoeken, en je kan snel beslissingen nemen op basis van de aanwezige data. Doordat de software in Microsoft’s Cloud draait, kan je de informatie altijd en overal raadplegen en bijwerken.

Dynamics 365 Business Central maakt actueel voorraadbeheer eenvoudig door per productnummer de voorraadstatus bij te houden en minimale voorraadniveaus te bepalen. Het systeem leert van vorige data en kan pieken in bestellingen voorspellen om tijdig extra voorraad in te slaan. Je krijgt ook inzicht in opslagkosten, verzendkosten, de bijdrage van je assortiment aan de winstmarge en wie je belangrijkste klanten zijn.

Trade365: De essentiële software voor groothandels en e-commerce ondernemers

Voeg Trade365  toe en je hebt alles wat je nodig hebt. Trade365 is dé software voor vooruitstrevende groothandels en online verkopers. Met Trade365 krijg je een helder zicht op de volledige bevoorradingsketen en kan je vlot inspelen op veranderingen in vraag en aanbod. Trade365, voortgekomen uit 35 jaar ervaring in de automatisering van handelsbedrijven, bouwt verder op de uitgebreide mogelijkheden van Dynamics 365 Business Central. GAC heeft hier haar sectorspecifieke kennis aan toegevoegd, wat resulteerde in de gestroomlijnde Trade365-oplossing. Hiermee kunnen bedrijven digitaal innoveren. Met Trade365 heb je altijd een actueel ERP-systeem voor je groothandel binnen handbereik.

Optimaliseer je inkoop: elk product stipt en tegen de scherpste prijs

Als aankoper streef je naar de beste marges zonder overbodige stock. Trade365 biedt de oplossing om de juiste aankoopbehoeften te bepalen en bestelparameters dynamisch aan te passen. Het systeem houdt ook rekening met internationale leveringen en geeft inzicht in leveranciersbeoordelingen en de status van lopende aankooporders. Zo kan je je klanten beloftes nakomen door te kiezen voor betrouwbare leveranciers.

Efficiënt magazijnbeheer: beloftes aan klanten waarmaken

De marktdynamiek is veranderd en transparantie is nu belangrijker dan ooit. De rol van de groothandel is geëvolueerd en stipte leveringen zijn cruciaal voor klanttevredenheid. Voorraadbeheer is een uitdaging voor handelsbedrijven. Met Trade365 kan je zendingen efficiënt organiseren, waardoor je altijd een actueel overzicht van je voorraad hebt. Dankzij slimme filters worden de juiste bestellingen naar de juiste vervoerder gestuurd. Bij aankomst worden opslagdocumenten opgesteld en producten correct opgeslagen of klaargezet voor verzending. Dynamics 365 Business Central en Trade365 zorgen samen voor een veelzijdige WMS-functionaliteit, waardoor een perfecte afstemming bijna altijd mogelijk is.

Hulp gezocht voor de automatisering van jouw groothandel?

Verhoog je winstmarge en bereik de hoogste efficiëntie met doordachte oplossingen gebaseerd op Microsoft. Met het Dynamics365 platform en Trade365 heb je alles in handen voor je handelsactiviteiten en versterk je jouw positie in de markt. Kan GAC Business Solutions je hierbij helpen? Laat het ons weten!

Erwin staat voor je klaar

Laat je vraag achter

YOU GAC
Growing Together