Geplaatst op
27/12/2023
Leestijd
3 min leestijd
Categorie
Algemeen

Hartverwarmende Fietsmarathon ‘tousensemble’ Ondersteunt de Strijd tegen Kanker

Een golf van solidariteit heeft zich onlangs door het VTI in Deinze bewogen, waar op 9 en 10 december een inspirerende 24-uurs fietsmarathon plaatsvond. Dit evenement, geïnspireerd door Lieven, een lokale leerkracht uit Eeklo en een goede vriend van onze collega Bert Meirhaeghe, was meer dan een sportieve prestatie. Het vertegenwoordigde een diepgaand verhaal van doorzettingsvermogen en gemeenschapsgevoel.

Lieven, die zelf een strijd tegen kanker voert, heeft het initiatief ’tousensemble’ opgericht, een leuze die hij sinds zijn diagnose vaak gebruikt. Deze term weerspiegelt de kracht van samenwerking en de noodzakelijke steun tijdens de ups en downs van zijn gevecht tegen de ziekte.

Met een indrukwekkende opkomst van 21 teams, bestaande uit gemiddeld 15 personen – waaronder lotgenoten, vrienden, kennissen, en bedrijven – focuste het evenement niet op het aantal afgelegde kilometers, maar op de gezamenlijke inspanning. Het lerarenkorps van Deinze en Lievens vrouw Natasha speelden een cruciale rol in de organisatie, terwijl de Eeklose Kilometervreters hun expertise deelden.

Dit hartverwarmende evenement had als doel geld in te zamelen voor ‘Kom op tegen Kanker’. Het ingezamelde bedrag zal direct bijdragen aan de inschrijvingskosten en donaties voor Lievens plannen in 2024 om deel te nemen aan “De 1000km fietsen van Kom op tegen kanker”.

Lieven deelde een wijze raad met zijn lotgenoten: naast fysieke activiteit is een ondersteunende omgeving en een positieve geesteshouding essentieel. Zelfs in de moeilijkste tijden koos Lieven ervoor om positiviteit en humor te behouden als een wapen tegen de ziekte.

De veerkracht getoond tijdens de fietsmarathon benadrukt hoe samenwerking ons sterker maakt in het aangezicht van persoonlijke uitdagingen. Lievens krachtige boodschap: ‘Samen sterk in de strijd tegen kanker’ echoot de geest van ’tous ensemble’. Vanuit GAC Business Solutions hebben we dit evenement gesteund en wensen we Lieven veel succes in zijn verdere persoonlijke uitdagingen.

YOU GAC
Growing Together