Geplaatst op
08/05/2024
Leestijd
5 min leestijd
Categorie
Business Central

In een tijd waarin aankopen steeds meer verschuiven naar het digitale domein, is het voor groothandels essentieel om online zichtbaar en actief te zijn. Een webshop biedt niet alleen het gemak van e-commerce maar opent ook deuren naar nieuwe mogelijkheden en markten. Hieronder bespreken we drie kernvoordelen die een webshop biedt aan groothandels, ondersteund door Trade365, onze op maat gemaakte oplossing die perfect aansluit bij de behoeften van de groothandel.

Toegankelijkheid rond de klok

Een webshop staat nooit stil en biedt klanten de vrijheid om op elk moment van de dag, elke dag van de week, door jouw assortiment te bladeren en aankopen te doen. Deze constante beschikbaarheid verhoogt niet alleen de klanttevredenheid door hen te laten winkelen op hun voorwaarden, maar het vergroot ook je verkoopkansen buiten de traditionele kantooruren om. Dankzij de integratie met Trade365, zorg je voor een naadloze ervaring, waarbij voorraadbeheer en orderverwerking automatisch worden bijgewerkt, ongeacht het tijdstip.

Verbeterde operationele efficiëntie

Het digitaliseren van het verkoopproces door een webshop introduceert een hoge mate van automatisering. Van orderverwerking tot klantenservice, veel stappen die traditioneel handmatig werden uitgevoerd, kunnen nu geautomatiseerd worden. Dit resulteert in een aanzienlijke verlaging van de operationele kosten en een verhoogde nauwkeurigheid in de orderafhandeling. Trade365 biedt geïntegreerde oplossingen die de efficiëntie verder verbeteren, zoals realtime voorraadupdates en geautomatiseerde orderbevestigingen, waardoor de kans op fouten vermindert en de klanttevredenheid toeneemt.

Uitgebreide marktbereik

Een online aanwezigheid stelt je groothandel open voor een wereldwijd publiek. De grenzen die fysieke locaties met zich meebrengen, vallen weg, waardoor je nieuwe markten en klantsegmenten kunt aanboren. Bovendien helpt een doeltreffende online marketingstrategie, ondersteund door SEO-vriendelijke content op je webshop, je om hoger in zoekmachine rankings te komen, waardoor nieuwe klanten je gemakkelijker kunnen vinden. Met Trade365 kun je deze internationale expansie ondersteunen door integraties met lokale betalingsverwerkers en logistieke partners, wat een soepele uitbreiding naar nieuwe markten faciliteert.

Conclusie

Een webshop is veel meer dan een digitaal verkooppunt; het is een strategische tool die de manier waarop je zaken doet kan transformeren. Door 24/7 toegankelijkheid, operationele efficiëntie en een uitgebreid marktbereik te bieden, stelt het groothandels in staat om hun bedrijfsmodel te moderniseren en klaar te zijn voor de toekomst. GAC Business Solutions is jouw partner in deze digitale transformatie, met Trade365 als de brug tussen traditionele bedrijfsvoering en de eisen van de moderne, digitale wereld. Bezoek www.gac.be voor meer informatie over hoe we samen jouw digitale transitie kunnen realiseren.

YOU GAC
Growing Together