Geplaatst op
12/04/2024
Leestijd
5 min leestijd
Categorie
Samen naar de Cloud

Ontdek de eenvoud van Cloud-ERP-systemen

Ben je bezorgd dat Cloud-ERP-systemen te complex zijn voor jouw bedrijf? Deze zorg is vaak gebaseerd op misverstanden. In werkelijkheid bieden deze systemen een gebruiksvriendelijke, naadloze ervaring. Laten we enkele misvattingen ontkrachten en de eenvoud van Cloud-ERP belichten.

Cloud-ERP tilt gebruiksgemak naar een hoger niveau

Cloud-ERP-systemen blinken uit in gebruiksgemak, dankzij hun intuïtieve en heldere interfaces. Ze zijn ontworpen om toegankelijk te zijn, zelfs voor gebruikers met minimale technische kennis. Het sterke punt van deze systemen is dat ze toegankelijk zijn via de webbrowser, wat betekent dat je vanaf elk apparaat, waar je ook bent, toegang hebt. Of je nu op een laptop, tablet of zelfs een smartphone werkt, de ervaring blijft consistent en begrijpelijk.

De moderne lay-out van deze interfaces zorgt voor een duidelijke en overzichtelijke weergave, met logische navigatie. Dit draagt bij aan een hogere efficiëntie, doordat medewerkers minder tijd kwijt zijn aan het zoeken naar de juiste functies of informatie. Bovendien vermindert de duidelijkheid van deze systemen de noodzaak voor uitgebreide training, waardoor nieuwe gebruikers snel aan de slag kunnen en het systeem optimaal benutten.

Eenvoudige integratie met bestaande systemen

Het integreren van een nieuw Cloud-ERP-systeem met bestaande systemen kan vaak als een complexe uitdaging worden gezien. Echter, de realiteit is dat Cloud-ERP-oplossingen zoals Business Central, vooral binnen het Microsoft Power Platform, zijn ontworpen om naadloos en eenvoudig samen te werken met een breed scala aan bedrijfsapplicaties. Dit platform biedt een robuuste basis voor de integratie van verschillende systemen, waardoor het mogelijk is om CRM-systemen, financiële software en andere operationele tools effectief te koppelen.

Een concreet voorbeeld is het integreren van een CRM-systeem met een Cloud-ERP-oplossing binnen het Power Platform. Hierbij kan een workflow worden opgezet waarbij klantgegevens automatisch worden gesynchroniseerd tussen het CRM-systeem en de ERP-oplossing. Dit zorgt ervoor dat zodra een nieuwe klant wordt toegevoegd aan het CRM-systeem, deze informatie direct beschikbaar is in het ERP-systeem voor verdere operationele processen zoals facturatie of voorraadbeheer. Deze integratie stelt bedrijven in staat om hun processen efficiënter en foutloos te laten verlopen, zonder dat er ingrijpende veranderingen nodig zijn in de bestaande workflows.

Ondersteuning en training

Hoewel Cloud-ERP-systemen complex kunnen lijken, wordt deze complexiteit beheersbaar dankzij de uitgebreide ondersteunings- en trainingsmogelijkheden die beschikbaar zijn via Microsoft en partners zoals GAC Business Solutions. Deze ondersteuning omvat een schat aan online informatie, waaronder tutorials en webinars, evenals persoonlijke hulp. Deze bronnen zijn altijd beschikbaar om ervoor te zorgen dat jouw team het maximale uit het systeem kan halen.

Heb je twijfels over de overstap naar cloud ERP? Bij GAC Business Solutions begrijpen we dat dit een grote stap is. We bieden daarom begeleiding bij het maken van de juiste keuze voor jouw onderneming. Ontdek onze informatieve blogs over cloud en on-premise ERP-systemen, die inzicht geven in de verschillen, voordelen en belangrijke overwegingen.

YOU GAC
Growing Together