Geplaatst op
30/01/2024
Categorie
Samen naar de Cloud

De overstap naar cloud-ERP: een veilige keuze voor jouw bedrijf

De trend naar cloudgebaseerde oplossingen is onmiskenbaar in de zakelijke wereld, vooral als het gaat om Enterprise Resource Planning (ERP) systemen. Ondanks de groeiende populariteit en voordelen zoals flexibiliteit en kostenbesparing, heerst er nog steeds bezorgdheid over de veiligheid. Bedrijven maken zich zorgen over datalekken en de betrouwbaarheid van cloud-diensten. Maar zijn deze zorgen terecht?

Laten we eens dieper ingaan op de veiligheidsaspecten van cloud-ERP. Deze systemen profiteren van de uitgebreide beveiligingsmaatregelen van cloud-aanbieders. Zij investeren fors in beveiligingsinfrastructuur, die vaak verder gaat dan wat individuele bedrijven kunnen bieden. Denk hierbij aan doorlopende updates, geavanceerde encryptietechnieken en sterke firewalls. Deze maatregelen vormen een solide verdedigingsmuur tegen cyberdreigingen.

Een ander belangrijk aspect is dataredundantie en disaster recovery. Cloud-ERP heeft een streepje voor op traditionele systemen, die kwetsbaar kunnen zijn voor gegevensverlies door hardwarefalen of natuurrampen. Dankzij meerdere datacenters op diverse locaties blijven je gegevens veilig en toegankelijk, zelfs als één centrum uitvalt.

Bovendien biedt cloud-ERP ongeëvenaarde schaalbaarheid. Waar traditionele systemen beperkt zijn door fysieke servers, passen cloud-systemen zich gemakkelijk aan de veranderende behoeften van je bedrijf aan. Dit zorgt voor flexibiliteit in opslag en verwerkingskracht en maakt het beheer van beveiligingsupdates efficiënter.

Het belang van up-to-date blijven in het digitale tijdperk

De digitale wereld evolueert razendsnel, en daarmee ook de cyberdreigingen. Voor Cloud-ERP-systemen is het essentieel om continu up-to-date te blijven om data veilig te houden. Een groot voordeel van Cloud-ERP is de automatische updatefunctie. In tegenstelling tot traditionele systemen, die handmatige en periodieke updates vereisen, bieden Cloud-ERP-systemen continue, automatische updates. Zo blijft je systeem altijd beschermd tegen de nieuwste bedreigingen en voldoet het aan de actuele standaarden van cyberveiligheid.

Heb je twijfels over de overstap naar cloud ERP? Bij GAC Business Solutions begrijpen we dat dit een grote stap is. We bieden daarom begeleiding bij het maken van de juiste keuze voor jouw onderneming. Ontdek onze informatieve blogs over cloud en on-premise ERP-systemen, die inzicht geven in de verschillen, voordelen en belangrijke overwegingen.

 

YOU GAC
Growing Together