Geplaatst op
29/01/2024
leestijd
4 min leestijd
Categorie
Samen naar de Cloud

Cloud-ERP is niet duur, maar een slimme investering!

Cloud ERP: Lagere startkosten openen deuren voor KMO’s

Een van de grootste voordelen van cloud ERP-systemen is de lage initiële investering. In tegenstelling tot klassieke on-premise systemen, die vaak een zware financiële last vormen door hoge kosten voor hardware, licenties en installatie, vraagt een cloud-oplossing aanzienlijk minder startkapitaal. Dit maakt het een toegankelijke keuze voor kleinere bedrijven, die meestal niet de middelen hebben voor dergelijke grote investeringen aan de start.

On-Premise VS Cloud ERP

Lees onze whitepaper “Boost je organisatie met Business Central in de cloud” voor meer inzichten.

Deze toegankelijkheid opent deuren naar geavanceerde technologieën die voorheen onbereikbaar waren voor kleinere spelers. Dankzij toegang tot dezelfde krachtige tools als hun grotere concurrenten, kunnen deze KMO’s hun processen stroomlijnen en hun concurrentiepositie versterken. Dit resulteert niet alleen in een efficiëntere bedrijfsvoering, maar stelt bedrijven ook in staat zich te focussen op groei en innovatie, zonder de zorgen van aanzienlijke initiële uitgaven.

Onderhoudskosten drastisch verlagen met cloud ERP

Een ander significant voordeel van cloud ERP-systemen is de reductie in IT-onderhoudskosten. Kiezen voor een on-premise ERP-oplossing betekent ook de verantwoordelijkheid nemen voor het onderhouden van servers, beveiliging en software-updates. Dit vergt vaak een toegewijd IT-team en voortdurende investeringen in hardware en software.

 

Bij een cloud-oplossing neemt de serviceprovider deze taken echter voor zijn rekening. Updates, beveiliging en onderhoud zijn de verantwoordelijkheid van de leverancier, niet van jouw bedrijf. Dit leidt tot aanzienlijke besparingen op IT-personeel en de noodzaak voor constante hardware-upgrades. Het resultaat? Financiële besparingen en een ontlast IT-team dat zich kan richten op strategische taken die echte waarde toevoegen aan je onderneming.

Schaalbaarheid: de groeimotor van jouw cloud ERP-oplossing

Schaalbaarheid is een cruciaal kenmerk dat cloud ERP-systemen erg aantrekkelijk maakt voor bedrijven van elke omvang. In de snel veranderende bedrijfswereld van vandaag is flexibiliteit essentieel. Cloud ERP-systemen bieden deze flexibiliteit door zich gemakkelijk aan te passen aan de evoluerende behoeften van je bedrijf.

 “Ontdek hoe schaalbare cloud ERP met je bedrijf meegroeit, flexibiliteit biedt en operationele efficiëntie verhoogt – cruciaal voor elke groeiende onderneming.”

Of je bedrijf nu een groeispurt doormaakt, nieuwe markten betreedt of nieuwe productlijnen introduceert, een schaalbare cloud ERP-oplossing kan moeiteloos meegroeien. Dit betekent dat je resources kunt opschalen als de vraag stijgt, of juist kunt terugschroeven in kalmere periodes. Deze aanpasbaarheid voorkomt dat je vastzit aan een infrastructuur die ofwel te groot, ofwel te klein is, een veelvoorkomend probleem bij on-premise systemen. Bovendien, omdat aanpassingen meestal snel en met minimale downtime gebeuren, kun je je blijven concentreren op het belangrijkste: het laten groeien van je bedrijf.

Heb je na het lezen van deze blog nog twijfels over cloud ERP en de voordelen ervan voor jouw onderneming? Geen zorgen, je staat er niet alleen voor. Bij GAC Business Solutions begrijpen we dat de overstap naar een cloud-gebaseerd ERP-systeem een grote stap is. Daarom staan we klaar om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuze voor jouw bedrijf.

We hebben een reeks informatieve blogs samengesteld die veelgestelde vragen rond cloud en on-premise ERP-systemen beantwoorden. Deze blogs zijn ontworpen om je dieper inzicht te geven in de verschillen, voordelen en overwegingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een ERP-systeem dat past bij jouw specifieke behoeften.

 

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor persoonlijk advies. Samen zorgen we ervoor dat jouw bedrijf de juiste technologische stap zet richting toekomstige groei en succes.

Jouw brug naar Business Central in de cloud

Samen naar de cloud

Ben jij klaar om te ontdekken hoe cloud-ERP jouw bedrijfsbeheer kan transformeren? Maak kennis met onze ‘Samen naar de cloud’ actie! Stap over op meer flexibiliteit, kostenefficiëntie en innovatie met onze op maat gemaakte cloud-oplossingen.

Klik hier om samen naar de cloud te gaan

 

YOU GAC
Growing Together