Geplaatst op
08/05/2024
Leestijd
5 min leestijd
Categorie
Algemeen

Veel bedrijven hebben met de overstap naar de cloud een tijdperk van verhoogde flexibiliteit en schaalbaarheid betreden, met name wat betreft Enterprise Resource Planning (ERP)-systemen. Cloud-ERP heeft zich ontpopt als een krachtige tool die organisaties van elke grootte in staat stelt om vlot te groeien en in te spelen op veranderende marktbehoeften.

In deze blogpost onderzoeken we de schaalbaarheid van cloud-ERP-systemen en waarom ze een verstandige keuze zijn voor bedrijven op zoek naar voortdurende groei.

Wat is cloud-ERP?

Cloud-ERP is een ERP-oplossing die gehost wordt op de servers van de aanbieder en toegankelijk is via internet. Dit houdt in dat bedrijven hun cruciale bedrijfsprocessen kunnen beheren met software die extern gehost wordt, resulterend in lagere aanvangskosten, verminderd onderhoud en verbeterde toegankelijkheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Microsoft Business Central, deze cloud-ERP wordt aangeboden door Microsoft

De voordelen van schaalbaarheid in cloud-ERP:

  • Flexibele kostenstructuur: Cloud-ERP-modellen bieden vaak een ‘pay-as-you-go’-structuur, wat inhoudt dat bedrijven alleen betalen voor de middelen die ze gebruiken. Naarmate het bedrijf uitbreidt, kunnen de diensten en het aantal gebruikers eenvoudig worden opgeschaald.
  • Eenvoudige integratie: Cloud-ERP-systemen zijn ontworpen om naadloos te integreren met andere clouddiensten en applicaties, waardoor bedrijven hun technologische ecosysteem moeiteloos kunnen uitbreiden, zonder significante extra kosten.
  • Realtime data en analyse: Doordat gegevens centraal worden opgeslagen, hebben bedrijven direct toegang tot bedrijfsinformatie en analyses, wat besluitvorming en responsiviteit verbetert.
  • Toegankelijkheid en mobiliteit: Cloud-ERP biedt teams de mogelijkheid om overal toegang te krijgen tot het systeem, cruciaal voor hedendaagse verspreide en mobiele werkkrachten.
  • Onderhoud en upgrades: Aanbieders van cloud-ERP nemen het onderhoud en upgrades op zich, zodat bedrijven de nieuwste functies kunnen gebruiken zonder zorgen over handmatige updates.

Overwegingen voor de lange termijn

Bij het kiezen van een cloud-ERP-systeem is het belangrijk om vooruit te denken:

  • Toekomstige groei: Selecteer een ERP-systeem dat niet alleen voldoet aan de huidige noden maar ook kan meegroeien met het bedrijf.
  • Industriespecifieke functionaliteit: Sommige cloud-ERP-systemen zijn toegespitst op bepaalde industrieën, wat kan zorgen voor een betere afstemming op specifieke bedrijfsprocessen denk bijvoorbeeld aan de Add-on van GAC Trade365 die zich richt op de innovatieve groothandel.
  • Dataveiligheid: Hoewel cloudaanbieders doorgaans een hoog beveiligingsniveau hanteren, is het essentieel om de beveiligingsprotocollen grondig te begrijpen en te waarborgen dat ze overeenstemmen met de industriestandaarden en -reguleringen.

Conclusie

Het kiezen van een cloud-ERP-systeem is een beslissende stap voor bedrijven die streven naar een toekomst van groei en aanpassingsvermogen. Met de juiste overwegingen kunnen bedrijven een platform selecteren dat met hen meegroeit en hen voorbereidt op de eisen van morgen.

YOU GAC
Growing Together